23-06-09

Kerk in Nood

De toekomst is aan de jeugd

16/06/2009

In Bosnië staat de katholieke Kerk onder druk. Tijdens de burgeroorlog zijn veel etnische
Kroaten Bosnië ontvlucht. Velen onder hen zijn nooit durven terugkeren. Oudere katholieken bleven wel in het land. De situatie is zelfs zo erg dat de bisschop van Banja Luka, Mgr. Franjo Komarica, zijn land een bejaardenhuis noemde.

Maar dat betekent nu ook weer niet dat er onder de katholieken helemaal geen jongeren zijn. Integendeel! Bisschop Komarica investeert veel in de jongeren, want hij beseft maar al te goed dat de levensvatbaarheid van zijn Kerk ook van het geloof van de jongeren afhangt.

Kerk in Nood | Oostpriesterhulp heeft hem hierbij altijd gesteund. Zo konden een groep jongeren, dankzij de steun van Kerk in Nood, deelnemen aan de WJD in Sydney. En ook de thuis gebleven jongeren werden niet vergeten. Afgelopen mei organiseerde de Kerk een Katholieke Jongerendag in de stad Livno. Er namen zowat 12.000 jongeren aan deel uit Bosnië, Kroatië, Servië, Montenegro, Oostenrijk, Duitsland en Kroatië. Het thema luidde "Met Jezus op weg naar vrede en goedheid". Ook deze dag werd georganiseerd met steun van Kerk in Nood. Helaas bleven een aantal rekeningen onbetaald. Kerk in Nood is solidair en heeft besloten de bisschop te helpen met een extra bedrag van € 10.000.

 KIN2

De steun aan dit project is één van de 8 projecten die we deze maand in de kijker zetten. We zoeken nog vele jonge en vrijgevige zielen, die de Kerk in Bosnië willen meehelpen! Als u wil helpen, volg dan deze link. Alvast bedankt.

09:31 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jongeren, wjd, jongerendag, kerk in nood |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.